Der har været mange forpagtere af Sommerlyst, man kunne også kalde dem restauratør.
De har alle på hver sin måde være med til at forme historien omkring Fugleskydningsselskab og Sommerlyst.
Her på denne side Vil har prøvet og fortælle en lille smule og om nogle af alle de dejlige mennesker der har været igennem Vores hus.
Fuglekonge 3. juli 1934:
Restauratør Ejnar Olsen, Skovhuset.
Født 26. okt. 1892 i Lille Egede ved Boeslunde.
Søn af slagtermester Jacob Olsen og hustru Kirsti.
Gardehusar i Næstved 1912-15.
Slagtermester i Korsør (uddannet slagter og pølsemager.) 1915-1934. Algade 47.
Forpagter af Forskønnelsesselskabets restaurant Sommerlyst og Hotel Skovhuset 1930-1939.
Siden restauratør og hotelejer i Tinglev-Assens – Svendborg 1939-1964.
Tilbragte sit otium i Dagnæs ved Horsens til sin død i 1970.
Gift med Ellen Karen Marie Christensen, datter af hotelejer Martin Christensen og hustru Anne født
Fuglekonge i 1965:Henry Hansen.
Erhverv: Restauratør.
Død den 2.december 1980.
Henry Hansen er født den 19.september 1914 i Frydendal Sogn ved Mørkov. Han er søn af arbejdsmand Oluf Peter Hansen og Tekla Hansine, født Pedersen.
Gift bliver Henry i Vordingborg den 14. maj 1939 med Lydia Jensine Christensen, født den 23.december 1916 i Marvede Sogn og død den 15.februar 1981.
Henry begynder som tjenerelev på hotel ”Kong Valdemar” cirka 1930.Efter uddannelsen er han i nogle år tjener på Masnedø-Orehoved Overfarten, indtil Storstrømsbroen åbner i 1937.
I årene herefter indleder han karrieren på Storebæltsoverfarten som tjener. Med sin gode
uddannelse og sit store organisationstalent skaber han sig de følgende år en nøgleposition i forhold til restaurationerne og den store tjenerstab. Han er desuden i mange år formand for Tjenerforeningen i Korsør.
Der er ofte bud efter ham, når der ved forskellige lejligheder skal serveres for Kongeparret..
Under 2. verdenskrig er han aktiv modstandsmand.
Henry køber og drive Færgekroen sammen med hustruen i årene fra 1960 til cirka 1965. Sammen med et konsortium overtager han også Klubhotellet omkring 1962. Han ombygger i denne sammenhæng store dele af hotellet på Caspar Brands Plads med bl.a. tolv moderniserede værelser, en ny stor og dejlig restaurant med moderne køkkenfaciliteter.
Cirka 1963 indgår Henry en aftale med Korsør Fugleskydnings- & Forskønnelsesselskab om at forpagte Sommerlyst. Stedet har ført en hensygnende tilværelse, men i løbet af få år får han i den grad pustet liv i Sommerlyst, som han gjorde kendt som ”Den gamle jagtkro” – og ”Følg tønderne” som han får hængt op hele vejen gennem lystskoven. Via sine mange kontakter i såvel restaurationsbranchen som turistbranchen gør han Sommerlyst kendt og elsket vidt omkring.
I 1965 bliver Henry fuglekonge, og da der skal fremstilles en platte var det naturligt, at svigersønnen Kai Meirup Nielsens far, der er malermester i Kolding og samtidig noget af en kunstmaler, får opgaven. Motivet bliver Henrys to virksomheder på det tidspunkt, Klubhotellet og Sommerlyst.
Bag enhver succesfuld mand står en dygtig kvinde og således også her. Hvor Henry kan begå sig og er afholdt alle steder, så er hustruen Lydia slideren, der klarer alle de mange daglige pligter med køkken og rengøring. I slutningen af 1970erne bliver det høje tempo sat ned, og Henry lader en forpagter overtage den daglige drift af Sommerlyst.
I 1980 blev han kræftsyg og dør på Rigshospitalet.
Kai Meirup Nielsen